Chemische peeling

Huidverbetering met de behandelingen en producten van ContrAge

 

De oppervlakkige chemische peeling is bedoeld om de textuur van uw huid te verbeteren. Een chemische peeling brengt huidvernieuwing tot stand waardoor de huid gezonder wordt en gaat stralen.

Door verwijdering van de bovenste laag van de opperhuid, daar waar zich de dode huidcellen bevinden, vormt zich een nieuwe, gladdere huid met een verbeterende en fijnere huidstructuur, waardoor de huid er jonger, gladde en frisser uitziet.

De doorbloeding wordt gestimuleerd wat het cel metabolisme ten goede komt. Deze peeling stimuleert de aanmaak van collageen en zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid.

Het zorgt er ook voor dat de huid beter vocht vasthoudt en dus beter wordt gehydrateerd. Werkzame stoffen ( die zich bevinden in de producten) die nadien worden aangebracht worden dan ook beter opgenomen door de huid.

 

 

Sal-Exfo Peeling

Deze peeling bestaat in de concentraties 5%, 10% en 15% en bevatten caprylyol salicylzuur, een gemodifieerd salicylzuur molecule met sterke lipofiele eigenschappen. Dwz dat zij door vetten worden aangetrokken, waardoor deze peeling uitermate geschikt is voor klanten met een vette huid en/of open comedonen.

De onstekingsremmende en verdovende effecten van het caprylyol salicylzuur zorgen voor een tempering van erytheem en irritatie, zowel tijdens als na de peeling.

Zeer geschikt bij:

– pigmentstoornissen, acne, stoornissen door ontstekingen, stoornissen door zonneschade

 

Glyc-Exfo Peeling

Deze peeling bestaat in 20%, 35% en 50% en bevatten glycolzuur, geselecteerd vanwege de hoge huidtolerantie.

Glycolzuur is de kleinste molecule binnen de Alpha Hydroxy zuren (AHA) en biedt een groot transdermaal penetratievermogen. Deze hydrofiele molecule is zeer doeltreffend voor het activeren en reguleren van de celvernieuwing en celherstel.

Het glycolzuur heeft een keratolytisch effect (= ontschilferend effect) doordat de hoornhuid wordt verweekt.

Zeer geschikt bij: 

– Pigmentstoornissen, littekens, rimpels, stoornissen door zonneschade

 

Modified Jessner Peeling

Deze peeling is een cocktail aan zuren en bestaat uit salicylzuur, melkzuur en citroenzuur en zijn speciaal geselecteerd voor hun synergertische keratolytische werking.

-Salicylzuur heeft comedolytische, ontstekkingsremmende en antimicrobiële eigenschappen.

-Melkzuur heeft hydraterende en anti-aging eigenschappen en heeft een hoge huidtolerantie met het vermogen om watermolecule naar de oppervlakkige lagen van de huid aan te trekken. Tevens verlicht het hyperpigmentatie.

-Citroenzuur heeft anti-oxidante en anti-aging eigenschappen.

Zeer geschikt bij:

– Pigmentstoornissen, acne als gevolg van hormonale veranderingen, rimpels, stoornissen door zonneschade

 

Lact-Exfo Peeling

Deze peeling bestaat in 30%, 40% en 50 % en bevat melkzuur, speciaal geselecteerd voor zijn keratolytische en hydraterende eigenschappen.

Melkzuur is van nature in de huid aanwezig en maakt deel uit van de NMF  ( Natural Moisturizing Factors ), wat in belangrijke mate bijdraagt tot de hoge huidtolerantie en zijn vermogen om watermoleculen naar het huidoppervlak ( de hoornlaag ) aan te trekken.

Deze peeling is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige, droge en fijne huid.

Zeer geschikt bij:

– pigmentstoornissen, dehydratatie, rimpels en stoornissen door zonneschade.

 

Mand-Exfo Peeling

Deze peeling bestaat in 30 %, 40 % en 50 % en bevat amandelzuur, speciaal geselecteerd voor zijn exfolïerende, antibactirïele en ontstekingsremmende eigenschappen.

Amandelzuur is één van de minst agressieve en de best getolereerde AHA’s. Deze peeling veroorzaakt minder irritatie en vergt een minimale hersteltijd in vergelijking met andere AHA’s, wat gunstig is voor klanten met een gevoelige huid.

Dankzij deze unieke structuur is amandelzuur zowel hydrofiel als lypofiel, waardoor het gelijkmatiger kan doordringen in lipide rijke zones van de huid.

Zeer geschikt bij:

– pigmentstoornissen, acne, rosacea, dehydratatie, rimpels en stoornissen door zonneschade.

 

Nazorg peeling

 

Onmiddellijk na de peeling wordt de Crème Confort aangebracht. Dit is een barrièrecrème die de huid sterk gaat hydrateren, regenereren en herstellen.

Door de peeling kan de huid rood aanzien en gaan schilferen, wat een perfect normale reactie is. Het wordt daarom aangeraden om deze crème in de dagen direct na de peeling thuis meerdere malen per dag aan te brengen, gevolgd door een crème met zonnefactor.

 

 

Kuurverband/ herhaling voor het beste resultaat!

 

De ContrAge peelings is een mooie techniek om je huid te verbeteren. Om mooie resultaten te behalen, bijvoorbeeld bij anti-aging of acné behandeling, adviseren we om verschillende behandelingen na elkaar in te plannen.

Voor het beste resultaat adviseren we: